Kategóriák
Gyermek könyvek
Újdonságok
Általános Szerződési Feltételek

 

Az instabil helyzet miatt ideiglenesen felfüggesztettük a külföldi rendeléseknek lehetőségét. Ha bármilyen kérdése van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.
Köszönjük :-)

 

 
ÁLTALÁNOS KERESKEDELMI  FELTÉTELEK

   A kereskedelmi feltételek az áru értékesítés és szállítás alaprendelkezéseit szabályozzák az értékesítő/eladó (www.diderot.sk - DIDEROT s.r.o. , Eötvösova 59/2817, Komárno 945 01 ,Szlovákia) és a vevő között, melyek az eladó és a vásarló közti forgalmazó hálózat által megvalósított összes megrendelésre vonatkoznak, amennyiben nincs másképp feltüntetve.


A vásárló regisztrációja
    Ön az on-line könyvesboltunkban regisztráció nélkül is vásárolhat. Ellenben regisztrált vásárlóink régebbi megrendeléseiket is nyomon követhetik és rendszeres információt kapnak a könyvpiac újdonságairól és aktuális árengendményeinkről. A regisztráció egyszerű és a szükséges adatok betöltésével történik.

Megrendelések

Minden egyes kiadványnál fel van tüntetve a kiszállítási idő. Az "1-3 munkanap" szállítási idejű kiadványok raktárkészleten vannak boltunkban, a "4-10 munkanap" szállítási idejűeket pedig a kiadótól biztusítjuk be /utánrendeljük őket/.


1. A MEGRENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA: Az e-shop által történő megrendeléseknél a vásarló a kosárból elküldött megrendelésről automatikus visszaigazolást kap. Tehát ha Ön nem kapott automatikus visszaigazolást , akkor valószínűleg rossz     e-mail címet adott meg nekünk. Ezesetben kérnénk , hogy az info@diderot.sk címen informálódjon a rendelése után.
 


2. POLCRA HELYEZETT KÖNYVEK: azaz „a polcra helyezett könyvek“, melyek a tervezett megrendelések előzetes áttekintésére szolgálnak, de nem jelentenek vásárlási kötelezettséget és nem szolgálnak foglalóként. A „polcra helyezett könyvek“ funkció tájekoztató jellegű és Ön bármikor módosíthatja vagy törölheti.

Árak és szállítási határidő
    A vevő részére azok az árak érvényesek, amelyek az áru kötelező érvényű megrendelésénél voltak meghatározva. A Diderot s.r.o. fenntartja a jogot arra, hogy az árakat más szállítók által megadott árak fügvényében megváltoztassa.

Az általános szállítási idő 2-10 munkanap, kivételes esetekben tovább is tarthat.


    Regisztrált vevők számára személyes áruátvételt kínálunk a DIDEROT s.r.o. könyvesboltunkban, Komárom /Komárno SK/, így postaköltséget takaríthat meg.

  Az Ön által megrendelt áru szállítására a Szlovák Posta szolgáltatásait használjuk. 
    Amennyiben az áru, illetve a  küldemény postai elhelyezéséről szóló e-mailünk utáni 7 napon belül nem lett értesítve, kéreminformálja cégünket az info@diderot.sk címen. További információt a csomagról az általunk történő ellenőrzést követően e-mailben szolgáltatunk.
    Minden címnél/tételnél feltüntetjük a szállítási határidőt, ez jelzi milyen határidőn belül biztosítjuk az adott címek/könyvek szállítását. Ehhez a szállítási időhöz hozzáadódik a Szlovák Posta szállítási ideje, ami 2 munkanap.

                              Posta költség Szlovákiában
    A postaköltség a megrendelés értéke és fizetési mód alapján van meghatározva Szlovákia területén belül.A csomag átvétele az Ön által megadott település  postáján történik.Kérjük pontossan adja meg a postázási címet.
 

POSTAKÖLTSÉG

 Kézbesítés lehetősége  rendelés - 49,00 €-ig  rendelés-  49,00 € felett

 Utánvétellel

 elektronikus átutalás

2,99 € térítésmentesen
 személyes áruátvétel téritésmentesen térítésmentesen

  

  Abban az esetben, ha a vásárló több, különböző szállítási idővel jelölt könyvet rendel, a könyvek begyűjtésre (várakoztatásra) kerülnek, és a rendelés teljessé vállása után együttesen lesz kézbesítve. A fenti árak az egyszerű küldemények kézbesítésére és az egész megrendelés egy küldeményben történő kézbesítésére vonatkoznak Szlovákia területén belül.


Külföldi postaköltség
    Szlovákia területén kívüli utánvétellel történő megrendelés nem lehetséges. Más országokba történő kézbesítés kizárólag VISA, MasterCard,PayPal, sporopay, VeBay és ČSOB bankkártyával történő átutalással lehetséges. A postaköltség pontos áráról, az Ön által megrendelt áru kompletizálása és annak tömegsúlyának pontosítása után a következő táblázat szerint számítódik ki /a postaköltség a 49 € vásárlás felett is fizetendő/. Kérjük pontossan adja meg a postázási címet. A postai csomagot 2.osztályon küldjük!


A tájékoztató árakat az alábbi táblázat alapján számíthatja ki:

  Csehország
Európai Unió
A világ más országai
csomag 1 kg-ig 9,50 € 17,50 € 19,00 €
csomag 2 kg-ig 11,50 € 19,50 € 24,50 €
csomag 3 kg-ig 12,00 € 22,00 € 29,50 €
csomag 4 kg-ig 12,50 € 24,50 € 34,50 €
csomag 5 kg-ig 13,00 € 26,50 € 39,50 €
csomag 6 kg-ig 13,50 € 29,00 € 45,50 €
csomag 7 kg-ig 14,50 € 33,50 € 50,00 €
csomag 8 kg-ig 15,50 € 36,00 € 55,50 €
csomag 9 kg-ig 17,00 € 39,50 € 60,00 €
csomag 10 kg-ig 18,50 € 42,00 € 65,00 €

 

   Az árut 2-től 10 munkanapig tartó határidőn belül szállítjuk. A szállítási határidőt meghosszabbodhat amennyiben külföldről rendeli az árut. A DIDEROT s.r.o. könyvesbolt nem vállal felelőseget a posta okozta kései szállításáért .


Fizetési mód     
1. postai utánvétel/dobierka/
2. online bankkártyás fizetés (VeBay,PayPal ,  CardPay, SporoPay, OTPpay, ČSOB Platobné tlačítko)
3. átutalási megbízás kiállított előszámla alapján,( nagyobb rendelések csak cégek és szervezeteknek)

4.személyes áruátvétel a DIDEROT könyvesboltban:
Fizetési mód: kézpénz vagy terminál. Nem igényelhető további kedvezmény a következő igazolványokra: ISIC , ITIC , IYTC , EURO26 , EGOCARD , SPHERE CARD .

 

   Minden küldeményhez bizonylatot csatolunk, mely egyben garancialevél. Amennyiben ez a bizonylat hiányzik, kérjük mihamarabb értésítsen telefonon vagy e-mailben az info@diderot.sk címen.


Garancia és reklamáció
    Az összes általunk értékesített árura a törvény által megszabott 24 hónapos garanciaidő érvényes és a vevő által történő áru átvételének napjától számítódik, amennyiben ez nincs másképp feltüntetve.

A DIDEROT Kft. garanciái a vevő felé:
1.a megrendelés elküldésének idejében érvényes árral
2.az áru sértetlen állapotában lévő szállításáért és a megrendelt mennyiségért
3.számla/bizonylat elküldéséért.

 

Az online könyvesboltunk nem vállal felelőséget az esetleges:
1.kései áru szállításért a kézbesítő szolgáltatást nyújtó társaság hibája miatt
2.kései árukézbesítésért az átvevő által helytelenül megadott cím okánál fogva
3.a kezbesítő által okozott károkért

 

Vitás kérdések alternatív rendezése, az áru visszaküldése

Ha nem elégedett a megrendelése teljesítésével, a kiszállított áruval vagy a szolgáltatásainkkal, kérjük, tájékoztasson bennünket az info@diderot.sk címen. Ha nem elégedett az Ön reklamációjának megoldásával, vagy úgy véli, hogy megsérthettük a jogait, lehetősége van a vita peren kívüli rendezésére a vitás kérdések alternatív megoldásának rendszere által. Ezt a 102/2014 Z.z. számú törvény szabályozza – a fogyasztók védelme távértékesítési szerződés vagy az eladó telephelyén kívül kötött szerződés alapján történő áruértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás esetén. Ön indítványozhatja a vita alternatív rendezését a 391/2015 számú törvény szerint.
A vitás kérdések alternatív megoldásának lehetőségével csak az a fogyasztó (természetes személy) élhet, aki a fogyasztói szerződés megkötésekor és teljesítésekor nem vállalkozói tevékenysége, munkaviszonya vagy foglalkozása tárgyában jár el. A viták alternatív rendezése csak a fogyasztó és értékesítő közti vitákat érinti, amelyeknek az értéke meghaladja a 20 euró összeget, és távértékesítési fogyasztói szerződésből következnek.
A 391/2015 Z.z. számú törvény 3. § szerint a viták alternatív rendezésének szubjektuma a vitás kérdés rendezésének megindításáért 5 euróig terjedő illeték megfizetését kérheti Öntől.
A fogyasztók védelméről rendelkező törvény 7. § 6. bekezdés j) pontjának rendelkezése szerint távértékesítési szerződés vagy az eladó telephelyén kívül kötött szerződés alapján történő áruértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás esetén a fogyasztó – a vásárló nem állhat el a szerződéstől, ha a szerződés tárgya nem védőcsomagolásban szállított könyvek és CD-k értékesítése.
 

Reklamáció
    Amennyiben a sérült árut reklamálni szeretné, a sérült könyveket küldje vissza postai címünkre (DIDEROT s.r.o., Eötvösova 59/2817, P.O.Box 141, 945 05 Komárno) - kérjük , ne utánvétellel ! A küldeményhez kérjük mellékelje reklamációja írásos indoklását, az áruval elküldött számla és a kézbesítő szolgálat által kiállított szelvény másolatát.

   A reklamációt a lehető legrövidebb időn belül intézzük, a reklamáció érvényesítésének időpontjától számított 20 munkanapon belül. Sérült áru esetén illetve más reklamációt legkésőbb 48 óran belül kell bejelenteni az áru átvételét követően, későbbi reklamációt nem ismerünk el. Kérjük a problémát az info@diderot.sk –n jelezze, illetve értesítse ügyfélszolgálatunkat a 035/77 01 152 telefon elérhetősegünkön. Haladéktalanul kapcsolatba lépünk Önnel és törekedni fogunk a fellépett probléma miharabbi megoldására.

A reklamáció nem vonatkozik a 1 évnél régebben kiadott könyvekre, mivel a reciklált papír a fény hatására idővel sárgul , a régóta raktározott könyvek minősége romlik.


1. A sérült árut (nyomdai hibák) kicseréljük és térítésmentesen visszaküldjük  közvetlenül az áru kézbesítése után (az áru visszaküldésével kapcsolatos költségeket nem térítjük).
2. Amennyiben a csere nem lehetséges és Ön már az árut kifizette, sérült könyv reklámációja esetén a kifizetett összeget 10 munkanapon belül visszatérítjük (a postaköltséget nem áll módunkban visszafizetni).
3. Hibás teljesítés esetében: az árut kicseréljük és térítésmentesen visszaküldjük közvetlenül a sérült áru kézbesítése után.

Az árak euróban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t!

 

INFORMÁCIÓ

Egyetértek a hírlevél küldésével.

     Az engedményes árak csak az online-könyvesboltban érvényesek!

 

Orgán dozoru:
Slovenská obchodná inšpekcia (SOI)
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
PO BOX 49A, Staničná 9, 950 50 Nitra 1
odbor technickej kontroly výrobkov a ochrany spotrebiteľa