Milan Macák, Peter Kováčik, Miroslav Habán
Udržateľné poľnohospodárstvo a produkcia potravín
Jednotlivé kapitoly vysokoškolskej učebnice poskytujú pohľad na determinanty udržateľnosti poľnohospodárskych systémov a perspektívy udržateľného poľnohospodárstva. Tento prístup umožňuje študentom lepšie pochopiť komplexnosť vzťahov v agrárnej krajine a význam udržateľných postupov v modernom poľnohospodárstve. Obsahová náplň učebnice zapadá do koncepcie rozvojového vzdelávania a systematicky integruje fundamentálne oblasti udržateľného poľnohospodárstva, počnúc teoretickými konceptmi ekologickej stopy a biokapacity, problematikou ochrany biodiverzity v agrárnej krajine, cez analýzu globálnych aspektov potravinovej bezpečnosti, kľúčové determinanty a perspektívne smerovania udržateľných poľnohospodárskych systémov, až po aplikačnú rovinu zahŕňajúcu optimalizáciu využívania hnojív a inovatívne formy diverzifikácie poľnohospodárstva. Vysokoškolská učebnica je popri e-skriptách s názvom Udržateľné poľnohospodárstvo a produkcia potravinových zdrojov autorov Macák, Habán, Kováčik, Korczyk-Szabó, Týr, Žitniak Čurná – vybrané témy publikovaných v roku 2023 ďalším výstupom projektu KEGA č. 025SPU-4/2022 „Inovácia tém udržateľného poľnohospodárstva a udržateľnej produkcie potravín vo vybraných študijných programoch“. Cieľovou skupinou sú študenti dennej aj externej formy Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre z piatich študijných programov – udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, výživa ľudí, manažment rastlinnej výroby, všeobecné poľnohospodárstvo, hipológia.
Jednotlivé kapitoly vysokoškolskej učebnice poskytujú pohľad na determinanty udržateľnosti poľnohospodárskych systémov a perspektívy udržateľného poľnohospodárstva. Tento prístup umožňuje študentom lepšie pochopiť komplexnosť vzťahov v agrárnej krajine a význam udržateľných postupov v modernom poľnohospodárstve. Obsahová náplň učebnice zapadá do koncepcie rozvojového vzdelávania a systematicky integruje fundamentálne oblasti udržateľného poľnohospodárstva, počnúc teoretickými konceptmi ekologickej stopy a biokapacity, problematikou ochrany biodiverzity v agrárnej krajine, cez analýzu globálnych aspektov potravinovej bezpečnosti, kľúčové determinanty a perspektívne smerovania udržateľných poľnohospodárskych systémov, až po aplikačnú rovinu zahŕňajúcu optimalizáciu využívania hnojív a inovatívne formy diverzifikácie poľnohospodárstva. Vysokoškolská učebnica je popri e-skriptách s názvom Udržateľné poľnohospodárstvo a produkcia potravinových zdrojov autorov Macák, Habán, Kováčik, Korczyk-Szabó, Týr, Žitniak Čurná – vybrané témy publikovaných v roku 2023 ďalším výstupom projektu KEGA č. 025SPU-4/2022 „Inovácia tém udržateľného poľnohospodárstva a udržateľnej produkcie potravín vo vybraných študijných programoch“. Cieľovou skupinou sú študenti dennej aj externej formy Fakulty agrobiológie a potravinových zdrojov SPU v Nitre z piatich študijných programov – udržateľné poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka, výživa ľudí, manažment rastlinnej výroby, všeobecné poľnohospodárstvo, hipológia.
| Jazyk | slovenský |
| Vydavateľ | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre |
| Rok vydania | 2025 |
| Počet strán | 278 |
| Rozmery (š-v-h) | 0x0 |
| EAN | 9788055228211 |
| Dodacia doba | nedostupné |










