František Janata, Anna Zvozilová

Tradičné račianske jedlá

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete. V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

GLS
GLS

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete. V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Plat4M Books, spol. s r.o.
Rok vydania 2013
Počet strán 134
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 381 g
Rozmery (š-v-h) 210x148
EAN 9788089642076
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Ajurvéda pre moderné ženy - Vykroč na cestu k rovnováhe
-8%
Jana Gurníková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
26,90 €
24,75 €
Karty proti úzkosti
-8%
Pooky Knightsmith
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
21,90 €
20,15 €
Fínčina - konverzácia so slovníkom a gramatikou-2.vydanie
-8%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,90 €
11,87 €
Balík 2.vydanie
-8%
Sebastian Fitzek
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,90 €
16,47 €
Detská encyklopédia všetkého
-8%
autorov kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
32,90 €
30,27 €
Svet dinosaurov - 18 zvukov
-8%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,63 €
Súkromné problémy - Elaia
-8%
Hana Repová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,50 €
11,50 €
10 húb: najistejšie druhy
-8%
Christine Schneider, Gerhard Schuster
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,90 €
9,11 €

Pozreli ste si: