Thilo Schleip

Histaminová intolerance

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Mnoho ľudí trpí po jedle rôznymi ťažkosťami: hnačky, nadúvanie, nevoľnosť, dýchacie ťažkosti, kožné problémy alebo nádcha. Príčinou môže byť neznášanlivosť histamínu, látky obsiahnutej v niektorých potravinách. Tento problém postihuje veľké množstvo ľudí. Mnohí z nich zatiaľ nepoznajú príčinu, ktorá ich ťažkosti vyvoláva. Predkladaná publikácia o tomto ochorení prvýkrát súhrnne informuje. Histamín je prirodzenou súčasťou mnohých potravín a v každodennej strave je široko zastúpený. Ak skladujeme potraviny dlho, stávajú sa z nich »histamín bomby«: kyslá kapusta, rybie konzervy, trvanlivé salámy, červené víno, kvasnicové výrobky. Mnoho ľudí však citlivo reaguje aj na malé množstvá histamínu. Ako s ťažkosťami skoncovať? Kniha ponúka čitateľovi možnosť otestovať sám seba v súvislosti s histamínom a konzumovanou potravou. Praktický radca ukáže, ako svoj stav najlepšie poznať s využitím diéty. Najlepšou liečbou je vyhýbať sa určitým jedlám. Všetky súčasti našej výživy autor v knihe zhŕňa, prehľadne hodnotí a dáva čitateľom odpoveď na zásadné otázky: Čo je vhodné? Čomu by sme sa mali radšej vyhnúť? Ako nájsť rovnako chutné alternatívy? Rozsiahla príloha obsahuje množstvo receptov, ktoré názorne ukazujú, ako dobre a chutne variť bez histamínu, a inšpirujú čitateľa k ďalším variantom pokrmov, ktoré nevyvolávajú histamínom podmienené ťažkosti.

Jazyk český
Vydavateľ Martinus.sk , s.r.o.
Rok vydania 2010
Počet strán 118
Typ viazania Brožovaná väzba
Hmotnosť (g) 180 g
Rozmery (š-v-h) 155-190
EAN 9788072626663
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Psychologie C. G. Junga
-9%
Jolande Jacobi
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,22 €
14,77 €
Svalové funkčné testy
Janda Vladimír, Kolektív autorov
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
Veřejné zdravotnictví a výchova ke zdrav
-9%
Lidmila Hamplová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
11,99 €
10,92 €
Presne taká, aká si
-9%
Nagoski Emily
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,95 €
17,25 €
Moderná sebaobrana
-9%
Jasmína Houdek, Pavel Houdek
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,90 €
16,29 €
Múdrosť Morrieho
-9%
Morrie Schwartz
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Diagnostika a terapie ADHD
Miovský Michal, kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,88 €
Obklopený klamármi
-10%
Thomas Erikson
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,31 €

Pozreli ste si: