Katarína Horáková

Oddelená strava : Recepty a diéty

Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a každého - i náročného - stravníka uspokoja. Popri vhodnej kombinácii potravín sa tu zoznámite aj s pestrým jedálnym lístkom na jednotlivé ročné obdobia a každý si určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a podľa zdravotného stavu. V receptoch autorka ponúka sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikátnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Ba čitatelia tu nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov jednotlivých jedál tu nájdu aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny. Pri každom recepte nájde čitateľ jeho energetickú hodnotu. O AUTORKE Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., profesorka všeobecnej biológie z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Počas pôsobenia na fakulte vychovala stovky odborníkov v oblasti mikrobiológie a biomedicínskeho inžinierstva. Popri pedagogickej práci sa roky výskumne zaoberala vyhľadávaním nových, biologicky aktívnych látok s antimikrobiálnymi, antioxidačnými a protinádorovými vlastnosťami. Bola vedúcou medzinárodných EÚ projektov za Slovensko v oblasti vývoja veľmi citlivých imunotestov, zisťujúcich neškodnosť potravín. Vychádzajúc z poznatkov v tejto oblasti sa začala hlbšie zaoberať aj štúdiom spôsobov správnej výživy a zdravého životného štýlu. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných a vedecko-populárnych publikácií. Profesorke Kataríne Horákovej za výsledky celoživotnej tvorivej práce udelil Slovenský literárny fond prémiovú cenu, ako prejav uznania za jej prínos na rozvoji slovenskej vedy doma i v zahraničí. V súčasnosti prednáša na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave v rámci Univerzity tretieho veku, v dvoch štúdijných odboroch: 1. Potraviny a zdravie človeka a 2. Starostlivosť o telesné a duševné zdravie, ktorého je súčasne odbornou garantkou Katarína Horáková je autorkou týchto publikácií: Oddelená strava (1998), Dělená strava (česká verzia, 1999), Nebojme sa zdravia (1999), Nebojme se zdraví (česká verzia, 2000), Oddelená strava - A čo ďalej? (2001), Oddelená strava: Recepty a diéty (2001), Oddelená strava: Očistné kúry a diéty (2002), Monitor zdravia (2005), Detoxikácia organizmu (2007 – 2010, 5 vydaní), Detoxikace organizmu (česká verzia, 2008), A szervezet méregtelenítése (maďarská verzia, 2008 a 2010, 2 vydania), Umenie zdravo žiť (2009 a 2010, 2 vydania), Varovné signály tela – Srdce a cievy v ohrození (2011), Detoxikácia organizmu - Kľúč k zdraviu (rozšírená a doplnená verzia, 2012, 6. vydanie) a Body Detox (Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu, anglická verzia, 2012).

Autorka v knihe ponúka recepty, ktoré zodpovedajú zásadám oddelenej stravy. Ide o pestrý výber jedál, ktoré si môžete pripraviť rýchlo a z lacných a dostupných surovín aj u nás na Slovensku. Recepty sú jednoduché a každého - i náročného - stravníka uspokoja. Popri vhodnej kombinácii potravín sa tu zoznámite aj s pestrým jedálnym lístkom na jednotlivé ročné obdobia a každý si určite nájde vyhovujúce jedlo podľa svojej chuti aj momentálnej nálady a podľa zdravotného stavu. V receptoch autorka ponúka sladké a osviežujúce kombinácie štiav, jednoducho pripravovanú zeleninu s ľahkou zálievkou i krehké šaláty spojené s delikátnou príchuťou cestovín, zemiakov a ryže. Ba čitatelia tu nájdu recepty na rozličné čerstvé aj zmrazené pochúťky pre tých, ktorí si radi zamaškrtia na sladkostiach. Milovníci mäsitých jedál sa určite uspokoja s porciami pripravenými z rybích, kuracích a morčacích produktov. Okrem receptov jednotlivých jedál tu nájdu aj kompletné diéty na podporu a zlepšenie látkovej premeny. Pri každom recepte nájde čitateľ jeho energetickú hodnotu. O AUTORKE Prof. RNDr. Katarína Horáková, DrSc., profesorka všeobecnej biológie z Fakulty chemickej a potravinárskej technológie Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Počas pôsobenia na fakulte vychovala stovky odborníkov v oblasti mikrobiológie a biomedicínskeho inžinierstva. Popri pedagogickej práci sa roky výskumne zaoberala vyhľadávaním nových, biologicky aktívnych látok s antimikrobiálnymi, antioxidačnými a protinádorovými vlastnosťami. Bola vedúcou medzinárodných EÚ projektov za Slovensko v oblasti vývoja veľmi citlivých imunotestov, zisťujúcich neškodnosť potravín. Vychádzajúc z poznatkov v tejto oblasti sa začala hlbšie zaoberať aj štúdiom spôsobov správnej výživy a zdravého životného štýlu. Je autorkou mnohých vedeckých, odborných a vedecko-populárnych publikácií. Profesorke Kataríne Horákovej za výsledky celoživotnej tvorivej práce udelil Slovenský literárny fond prémiovú cenu, ako prejav uznania za jej prínos na rozvoji slovenskej vedy doma i v zahraničí. V súčasnosti prednáša na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave v rámci Univerzity tretieho veku, v dvoch štúdijných odboroch: 1. Potraviny a zdravie človeka a 2. Starostlivosť o telesné a duševné zdravie, ktorého je súčasne odbornou garantkou Katarína Horáková je autorkou týchto publikácií: Oddelená strava (1998), Dělená strava (česká verzia, 1999), Nebojme sa zdravia (1999), Nebojme se zdraví (česká verzia, 2000), Oddelená strava - A čo ďalej? (2001), Oddelená strava: Recepty a diéty (2001), Oddelená strava: Očistné kúry a diéty (2002), Monitor zdravia (2005), Detoxikácia organizmu (2007 – 2010, 5 vydaní), Detoxikace organizmu (česká verzia, 2008), A szervezet méregtelenítése (maďarská verzia, 2008 a 2010, 2 vydania), Umenie zdravo žiť (2009 a 2010, 2 vydania), Varovné signály tela – Srdce a cievy v ohrození (2011), Detoxikácia organizmu - Kľúč k zdraviu (rozšírená a doplnená verzia, 2012, 6. vydanie) a Body Detox (Detoxikácia organizmu – Kľúč k zdraviu, anglická verzia, 2012).

Jazyk slovenský
Vydavateľ Plat4M Books, s.r.o.
Rok vydania 1970
Počet strán 88
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 105 g
Rozmery (š-v-h) 175x105
EAN 9788097074784
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Diéta pre diabetikov
-9%
Kolektív autorov
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
27,90 €
25,39 €
Najedzte sa do štíhlosti 1. - rozšírené vydanie
Antónia Mačingová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,00 €
30 dní diéty s Naty
-9%
Natália Lenártová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,00 €
13,65 €
Cíťte sa skvele už za 2 týždne
-9%
Gabriela Peacock
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
29,90 €
27,21 €
Varíme s histamínovou intoleranciou 2.
-9%
Paulína Závodská
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,99 €
13,65 €
Najedzte sa do štíhlosti 3 - Pretaňme diétovať
Antónia Mačingová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,00 €
Diéta pri ochoreniach žlčníka a pankreasu
-9%
doc. MUDr. Peter Minárik, PhD., MSc., PhD. Eva Blaho
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
27,90 €
25,39 €
Najedzte sa do štíhlosti 2
Antónia Mačingová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,00 €

Pozreli ste si: