Tom Hillenbrand

Červené zlato - Kulinárska krimi

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Jazyk slovenský
Vydavateľ mamaš
Rok vydania 2021
Počet strán 264
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 388 g
Rozmery (š-v-h) 210x130
EAN 9788097389567
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Deväť myslí - Krása v rozmanitosti autistického spektra
-9%
Daniel Tammet
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Blumentálske blues
-9%
Tomáš Berka
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
29,90 €
27,21 €
Agatha Christie životopis
-9%
Lucy Worsley
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
22,90 €
20,84 €
Catherine, Princezná z Walesu
-9%
Robert Jobson
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Lionel Messi – Kráľ Leo
-9%
Florent Torchut
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Dokážeš to! Nájdi si svoj La Manche
-9%
Soňa Rebrová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,90 €
18,11 €
Pápež Lev XIV. Príbeh nového pápeža a výzvy, ktorým bude čeliť
-9%
Gaeta Saverio
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Sir Lewis
-9%
Michael E. Sawyer
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €

Pozreli ste si: