Tom Hillenbrand

Červené zlato - Kulinárska krimi

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Po kulinárskej krimi Diabolský plod, ktorú kníhkupectvo Martinus zaradilo medzi knihy roka 2021, sa šéfkuchár-vyšetrovateľ Xavier Kieffer vracia s novým prípadom. Na honosnej večeri v Paríži má slávny suši majster očariť miestnu smotánku, no ešte pred hlavným chodom padne na zem mŕtvy. Príčina smrti: otrava rybím mäsom. Luxemburský kuchár Xavier Kieffer má pochybnosti o tom, že by išlo len o nešťastnú náhodu, a tak sa pustí do pátrania. Stopy ho privedú na zaujímavé miesta z prepychového života parížskeho starostu cez úplne nový svet japonskej kuchyne až do rybárskej lode talianskych lovcov tuniakov. Pri vyšetrovaní na vlastnú päsť zistí, že niektoré ryby sú drahšie než zlato, a dokonca cennejšie ako ľudský život. ,,Tom Hillenbrand píše o kuchyni tak zblízka, až mám pri čítaní pocit, že som vo vlastnej kuchyni.,, Tim Raue, nemecký šéfkuchár ,,Tom Hillenbrand obdivuhodne prepája pútavý detektívny žáner s napínavým, no i veľmi realistickým pohľadom do temných hlbín špičkovej gastronómie.,, Hendrik Werner, Weser Kurier

Jazyk slovenský
Vydavateľ mamaš
Rok vydania 2021
Počet strán 264
Typ viazania pevná
Hmotnosť (g) 388 g
Rozmery (š-v-h) 210x130
EAN 9788097389567
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Príbeh nového priezviska - Druhá časť Neapolskej ságy
-9%
Elena Ferrante
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Sklenená záhrada
-9%
Tatiana Țîbuleac
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,50 €
15,02 €
Neposlušné deti neexistujú
-9%
Kate Silverton
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
16,90 €
15,38 €
Pýcha a predsudok
-9%
Jane Austenová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Sophiina voľba, 4. vydanie
-9%
William Styron
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,90 €
22,66 €
Malý strom
-9%
Carter Forrest
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,90 €
11,74 €
Priateľky a neznáme
-9%
J. Courtney Sullivan
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
27,99 €
25,48 €
Dieťa
-9%
Kjersti A. Skomsvold
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,95 €
9,97 €