Garanciaidő és panaszok

Garanciaidő és panaszok

A törvényben előírt, 24 hónapos jótállási idő minden eladott árura vonatkozik, és az a nap, amely az áru vevő általi átvételekor kezdődik, hacsak másképp nincs feltüntetve.

DIDEROT s.r.o. garantálja a vevőnek:

1. a megrendelés  elküldésekor érvényes árakat

2. az áru sérülésmentes  és a megrendelt mennyiségbeni szállítását

3. számla (faktúra) küldését

 

Online könyvesboltunk nem vállal felelősséget a következőkért:

1. a futár okozta késedelmes áruszállításért

2. az áru késedelmes szállítása a címzett helytelen címe miatt

3. a futár által okozott kár

4. megsárgult oldalak / azoknál a könyveknél, amelyek nem minőségi papírból készültek, nem tudjuk garantálni a papír színét, amely idővel változhat - sárgul /

5. A megjelenés événél régebbi könyvekben előfordulhatnak apró szépséghibák, amelyeket az idő és a polcokon való tárolás okoz.
Rendelés törlése : Fenntartjuk magunknak a jogot, hogy töröljük a megrendelt árukat, ha a készlet hiánya  vagy az ajánlatból való elállás miatt nem tudjuk azt leszállítani.

Vitás kérdések alternatív rendezése, az áru visszaküldése:

Ha nem elégedett a megrendelése teljesítésével, a kiszállított áruval vagy a szolgáltatásainkkal, kérjük, tájékoztasson bennünket az info@diderot.sk címen. Ha nem elégedett az Ön reklamációjának megoldásával, vagy úgy véli, hogy megsérthettük a jogait, lehetősége van a vita peren kívüli rendezésére a vitás kérdések alternatív megoldásának rendszere által. Ezt a 102/2014 Z.z. számú törvény szabályozza – a fogyasztók védelme távértékesítési szerződés vagy az eladó telephelyén kívül kötött szerződés alapján történő áruértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás esetén. Ön indítványozhatja a vita alternatív rendezését a 391/2015 számú törvény szerint.
A vitás kérdések alternatív megoldásának lehetőségével csak az a fogyasztó (természetes személy) élhet, aki a fogyasztói szerződés megkötésekor és teljesítésekor nem vállalkozói tevékenysége, munkaviszonya vagy foglalkozása tárgyában jár el. A viták alternatív rendezése csak a fogyasztó és értékesítő közti vitákat érinti, amelyeknek az értéke meghaladja a 20 euró összeget, és távértékesítési fogyasztói szerződésből következnek.
A 391/2015 Z.z. számú törvény 3. § szerint a viták alternatív rendezésének szubjektuma a vitás kérdés rendezésének megindításáért 5 euróig terjedő illeték megfizetését kérheti Öntől.
A fogyasztók védelméről rendelkező törvény 7. § 6. bekezdés j) pontjának rendelkezése szerint távértékesítési szerződés vagy az eladó telephelyén kívül kötött szerződés alapján történő áruértékesítés vagy szolgáltatásnyújtás esetén a fogyasztó – a vásárló nem állhat el a szerződéstől, ha a szerződés tárgya nem védőcsomagolásban szállított könyvek és CD-k értékesítése.

 

Reklamáció


    Amennyiben a sérült árut reklamálni szeretné, a sérült könyveket küldje vissza postai címünkre (DIDEROT s.r.o., Eötvösova 59/2817, P.O.Box 141, 945 05 Komárno) - kérjük , ne utánvétellel ! A küldeményhez kérjük mellékelje reklamációja írásos indoklását, az áruval elküldött számla és a kézbesítő szolgálat által kiállított szelvény másolatát.

   A reklamációt a lehető legrövidebb időn belül intézzük, a reklamáció érvényesítésének időpontjától számított 20 munkanapon belül. Sérült áru esetén illetve más reklamációt legkésőbb 48 óran belül kell bejelenteni az áru átvételét követően, későbbi reklamációt nem ismerünk el. Kérjük a problémát az info@diderot.sk –n jelezze, illetve értesítse ügyfélszolgálatunkat a 035/77 01 152 telefon elérhetősegünkön. Haladéktalanul kapcsolatba lépünk Önnel és törekedni fogunk a fellépett probléma miharabbi megoldására.

A reklamáció nem vonatkozik a 1 évnél régebben kiadott könyvekre, mivel a reciklált papír a fény hatására idővel sárgul , a régóta raktározott könyvek minősége romlik.


1. A sérült árut (nyomdai hibák) kicseréljük és térítésmentesen visszaküldjük  közvetlenül az áru kézbesítése után (az áru visszaküldésével kapcsolatos költségeket nem térítjük).
2. Amennyiben a csere nem lehetséges és Ön már az árut kifizette, sérült könyv reklámációja esetén a kifizetett összeget 10 munkanapon belül visszatérítjük (a postaköltséget nem áll módunkban visszafizetni).
3. Hibás teljesítés esetében: az árut kicseréljük és térítésmentesen visszaküldjük közvetlenül a sérült áru kézbesítése után.

Az árak euróban értendők és tartalmazzák az ÁFÁ-t!


 

Felügyeleti hatóság:

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI)
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
PO BOX 49A, Staničná 9, 950 50 Nitra 1
odbor technickej kontroly výrobkov a ochrany spotrebiteľa