Keresési eredmények

Keresés
Rendezés:
Ekológia rastlín a živočíchov
Mária Babošová, Peter Ondrišík, Jana Ivanič Porhajašová, Kornélia Petrovičová

Ekológia patrí medzi pomerne mladé vedné disciplíny, ale aj napriek tomu predstavuje pomerne rozsiahlu a širokú vednú oblasť. Umožňuje pochopiť súčasné environmentálne problémy a vývoj udržateľných riešení. Je základom pre štúdium ochrany biodiverzity…

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Elektrické príslušenstvo vozidiel
Radoslav Majdan, Stanislav Paulovič, Ivan Vitázek, Rastislav Bernát, Rudolf Abrahám

Vysokoškolská učebnica ponúka poznatky o elektrických a elektronických systémoch používaných v súčasných automobiloch a traktoroch. Tieto systémy sa v súčasnosti dynamicky rozvíjajú a staršie technické riešenia sú pomerne rýchlo nahrádzané novšími a…

Szállítási idő
Nem elérhető
13,10 €
Finančno - ekonomická analýza - Praktikum na cvičenia
Jana Ladvenicová, Ľubomír Gurčík

Za účelom zvyšovania kvality vyučovacieho procesu bola zostavená cvičebnica k predmetu Finančno-ekonomická analýza. Jej význam spočíva predovšetkým v doplnení teórie, ktorá tvorí rozhodujúci základ daného predmetu o praktické príklady. Cvičebnica je…

Szállítási idő
Nem elérhető
7,50 €
Matematika s aplikáciami 3. časť
Dana Országhová, kolektiv

Študenti Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre sa pripravujú v rôznych študijných programoch na bakalárskom, inžinierskom a doktorandskom stupni štúdia. Profesijné uplatnenie absolventov univerzity je nasmerované do mnohých oblastí spoločenskej…

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Microbial biotechnology in horticulture
Miroslava Kačániová, Natália Čmiková

Microorganisms perform a variety of roles on our planet, most of which are important to make the Earth a habitable and sustainable ecosystem. Many properties of microorganisms are used as low input biotechnology to address various problems related to…

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Navrhovanie automatických závlahových systémov
Viliam Bárek, Ján Jobbágy

Predložená publikácia má slúžiť ako učebná pomôcka k štúdiu predmetov zameraných na oblasť Závlah, pre študentov dennej aj externej formy štúdia, študijných programov vyučovaných na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva SPU v Nitre. Publikácia…

Szállítási idő
Nem elérhető
5,60 €
Skladovanie a spracovanie potravín rastlinného pôvodu
Ján Mareček, Andrea Mendelová, Miriam Solgajová, Štefan Dráb, Eva Ivanišová

1. kapitola Skladovateľnosť rastlinných produktov 2. kapitola Skladovanie obilnín 3. kapitola Skladovanie olejnín 4. kapitola Skladovanie strukovín 5. kapitola Skladovanie zemiakov 6. kapitola Skladovanie repy cukrovej 7. kapitola Skladovanie ovocia…

Szállítási idő
Nem elérhető
11,22 €
Spotrebiteľské reflexie na implementáciu novej potravinovej stratégie EÚ v potravinovej vertikále na
Peter Šedík, Elena Horská, Ľubica Kubicová

Publikácia je zameraná v teoretickom prehľade na vybrané aspekty potravinovej stratégie v rámci EÚ (základné princípy potravinovej stratégie, inovatívne produkty, zdravé potraviny, udržateľnosť a ekológia v potravinárskom sektore ako aj význam potravinového…

Szállítási idő
Nem elérhető
7,50 €
Význam a možnosti diaľkového prieskumu Zeme v krajinnom inžinierstve
Lucia Tátošová

Cieľom publikácie je predstaviť súčasné možnosti sledovania zmien v krajine vyvolaných prírodnými účinkami, ale aj ľudskou činnosťou a poskytnúť nástroje na monitoring, hodnotenia a návrhy úprav prostredia na našej Zemi v záujme udržania života na nej.

Szállítási idő
Nem elérhető
13,10 €
Zdravotná bezpečnosť potravín
Martina Fikselová, Jozef Golian, Lucia Zeleňáková

Vysokoškolská učebnica „Zdravotná bezpečnosť potravín“ je určená najmä pre študentov študijného programu bezpečnosť a kontrola potravín, ktorí ovládajú základy hygieny potravín a všeobecnej bezpečnosti potravín. Zaoberá sa špecifickými otázkami a problematikou…

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Zelená infraštruktúra urbanizovaného prostredia - nové prístupy v tvorbe s ohľadom na adaptačné opat
Mária Bihuňová, Denisa Halajová, Tatiana Kaletová

Szállítási idő
Nem elérhető
16,85 €
Fyzikálne vlastnosti potravín
Zuzana Hlaváčová

Predkladaná učebnica by mala čitateľovi napomôcť v orientácii medzi rôznymi a veľmi rôznorodými procesmi prebiehajúcimi v potravinách, ktoré sa dajú popísať fyzikálnymi vlastnosťami. V učebnici sa nachádzajú riešené a neriešené úlohy, ktoré by mali pomôcť…

Szállítási idő
Nem elérhető
11,22 €
Mikrobiológia
Soňa Javoreková, Jana Maková

Poznať mikroorganizmy a aspoň čiastočne preniknúť do zákonitostí, ktoré sú v tomto zložitom komplexe vzťahovmedzi nimi navzájom,s inými organizmami a prostredímje dôležité vo všetkých oblastiach nášho života. Odborníci v oblasti poľnohospodárstva, potravinárstva…

Szállítási idő
Nem elérhető
12,20 €
Code of Ethics in Slovak Businesses
Jana Kozáková, Renata Skýpalová, Mária Urbánová

This scientific monograph maps various aspects of Codes of Ethics in Slovak companies. It provides an overview of their content, formal processing, use, and focus to describe this yet unexplored area and use the results in the education of future and…

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Menej známe druhy zeleniny
Miroslav Šlosár, kolektiv

Zelenina je veľmi dôležitou a nepostrádateľnou zložkou ľudskej výživy vďaka obsahu rôznych, zdraviu prospešných látok. Medzi tradične pestovanú zeleninu na Slovensku môžeme zaradiť kapustu hlávkovú, mrkvu siatu, cibuľu kuchynskú, papriku ročnú, rajčiak…

Szállítási idő
Nem elérhető
11,22 €
Repetitórium z biológie živočíšnej produkcie
Jiřina Zemanová, kolektiv

Pojem biológia (bios – život; logos – veda) vznikol na začiatku minulého storočia a spočiatku sa používal veľmi málo. V súčasnosti biológiu nemožno pokladať za vedný odbor, ale skôr za súhrn jednotlivých biologických vied študujúcich všetky živé objekty.…

Szállítási idő
Nem elérhető
5,61 €
Roboty a manipulátory
Lukáš Vacho, Martin Olejár, Juraj Baláži

Cieľom učebnice Roboty a manipulátory je poskytnutie základných informácií študentom z pomerne rozsiahlej problematiky. V jednotlivých kapitolách čitateľ nájde základné informácie z preberanej problematiky, ktoré majú slúžiť ako úvod do ďalšieho štúdia…

Szállítási idő
Nem elérhető
18,70 €
Všeobecná genetika - praktikum
Jana Žiarovská, Katarína Režná

Szállítási idő
Nem elérhető
5,44 €
Choroby a škodcovia poľných plodín 1 a 2. časť (komplet 2x kniha)
Ľudovít Cagáň

Publikácie Choroby a škodcovia poľných plodín obsahujú doteraz nejpodrobnejšiu charektiristiku chorôb a škodcov poľných plodín vydanú v slovenskom jazyku. V kapitolách je podrobne popísaný systém pôvodcov chorôb a škodcov poľných plodín a záhradníckych…

Szállítási idő
Nem elérhető
29,90 €
Environmentálna mikrobiológia
Soňa Javoreková, Jana Maková, Zuzana Mašková

Ak potrebujete podrobnejšie informácie o publikácii môžete si stiahnuť jej náhľad v časti Prílohy. Náhľad je dostupný zdarma. Ak sa karta Prílohy nezobrazuje, publikácia nemá dostupný náhľad.

Szállítási idő
Nem elérhető
15,00 €
Hygiena výživy a stravovania - návody na cvičenia repetitórium
Lucia Zeleňáková , Ľubomír Belej

Návody na cvičenia pre študentov SPU v Nitre.

Szállítási idő
Nem elérhető
12,70 €
Základy demografických analýz
Zuzana Poláková , Eva Matejková

Skriptá pre študentov SPU v Nitre.

Szállítási idő
Nem elérhető
5,60 €
Matematika s aplikáciami 3. časť
Dana Országhová, Mária Farkašová

Szállítási idő
Nem elérhető
6,92 €
Výživa zvierat - Tretie doplnené vydanie
Daniel Bíro a kolektív

Szállítási idő
Nem elérhető
9,00 €
Epidemiológia a alergie z potravín (2.vydanie)
Martina Fikselová, Ľubomír Lopašovský, Alica Bobková

Už stredovekí učenci sa domnievali, že pôvodcami nákazlivých ochorení sú živé bytosti „contagium vivum“. Hoci epidemiologické myslenie a empirický epidemiologický prístup k obmedzovaniu šírenia chorôb majú svoju dlhú históriu, epidemiológia ako samostatný…

Szállítási idő
Nem elérhető
6,55 €
Konzumácia pekárenských výrobkov s obsahom lepku a jej vplyv na nutričný a zdravotný stav
Petra Lenártová, Martina Gažárová

Vedecká monografia. Obsah: 1.Súčasný stav riešenej problematiky 2.Cieľ práce 3.Materiál a metodika práce 4.Výsledky práce a diskusia 5. Návrh a využitie výsledkov

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Manažment ochrany rastlín (2.vydanie)
Ľudovít Cagáň, Kamil Hudec

Učebnica je určená pre študentov prvého stupňa vysokoškolského štúdia rôznych študijných programov na SPU v Nitre. Cieľom je naučiť študentov základné princípy ochrany poľnohospodárskych plodín proti chorobám a škodcom.

Szállítási idő
Nem elérhető
5,60 €
Všeobecná zootechnika
Ondrej Kadlečík, Radovan Kasarda

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Základy konštruovania
Juraj Rusnák, František Tóth, Vlastimil Malý

Vysokoškolská učebnica

Szállítási idő
Nem elérhető
11,20 €
Mikrobiológia potravín
kolektív

Obsah: 1.Mikroorganizmy dôležité v potravinárstve 2.Faktory ovplyvňujúce rast mikroorganizmov v potravinách 3.Kontrola mikroorganizmov v potravinách - predlžovanie trvanlivosti potravín 4.Mikrobiológia produktov a potravín rastlinného pôvodu 5.Mikrobiológia…

Szállítási idő
Nem elérhető
17,27 €