Keresési eredmények

Keresés
Rendezés:
Efektivita využitia Nutri -Score ako nástroja Front-of-Pack Labelling (FOPL) pri výbere zdravších va
Gažarová Martina a Lenártová Petra

Szállítási idő
Nem elérhető
7,48 €
Environmentálna biotechnológia
Urminská Dana a kolektív

Szállítási idő
Nem elérhető
13,09 €
Faktory a predpoklady úspešnej generačnej výmeny v rodinných podnikoch
Lušňáková Zuzana a Juríčková Zuzana

Pochopenie správania rodinného podniku spočíva v interakcii dvoch podsystémov, podniku a rodiny. Väčšina rodinných podnikov považuje udržateľnosť za spoločenskú povinnosť a zároveň za podnikateľskú príležitosť. Rodinné podniky plánujú svoje podnikateľské…

Szállítási idő
Nem elérhető
3,74 €
Faktory úspešnosti procesu nástupníctva mikro, malých a stredných rodinných podnikov na Slovensku
Lušňáková Zuzana a kolektív

Vedecká monografia sa venuje zhodnoteniu vplyvu vybraných faktorov na úspešnos procesu nástupníctva a generaþnej výmeny malých a stredných rodinných podnikov na Slovensku. Faktory, ktoré vstupujú do výskumu, boli na základe vedeckých publikácií iných…

Szállítási idő
Nem elérhető
5,61 €
Hodnotenie kvality a kvantity vôd. Časť 1-kvalita povrchových vôd
Sokáč Marek a Jurík Ľuboš

Publikácia sa zoberá povrchovými vodami, ich rozdeleniu, legislatíve, týkajúcej sa ochrany vôd, vodnej bilancii, zdrojom znečistenia vôd (najmä odpadovým vodám), vývoju kvality vôd, procesom v oblasti kvality vôd (samočistenie, kyslíkový režim, kolobeh…

Szállítási idő
Nem elérhető
14,96 €
Humánna geografia
Hauptvogl Martin a Prčík Martin

Učebné texty sú rozdelené do šiestich základných kapitol, pričom každá kapitola poskytuje množstvo špecifických informácií rozdelených do jednotlivých podkapitol. V piatich nosných kapitolách je spracovaných päť subdisciplín humánnej geografie zahŕňajúce…

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Kvalita potravín živočíšneho pôvodu
Kročko Miroslav a kolektív

Vysokoškolská učebnica „Kvalita potravín živočíšneho pôvodu“ ponúka súhrn poznatkov súvisiacich s hodnotením tradičných, ale aj menej tradičných surovín a potravín živočíšneho pôvodu, ktoré sa vyrábajú alebo ponúkajú na slovenskom trhu. Text učebnice…

Szállítási idő
Nem elérhető
13,09 €
Laboratórny manuál k predmetu mikrobiológia
Javoreková Soňa a kolektív

Predkladané skriptum Laboratórny manuál k predmetu mikrobiológia je druhou a nevyhnutnou časťou ku už vydaným skriptám Mikrobiológia. Dopĺňa teoretické poznatky praktickou časťou z predmetov Mikrobiológia a Základy mikrobiológie, ktorú musia študenti…

Szállítási idő
Nem elérhető
5,61 €
Logistika-Cvičebnica
Juríčková Zuzana a Filová Alexandra

Logistika je celý proces riadenia nákupu, skladovania a pohybu tovaru. Zdroje vrátane fyzických položiek, ako sú zariadenia, materiály a potraviny, a abstraktné položky sa musia presúvať medzi miestami pôvodu a miestami použitia. Všetky tieto pohyby…

Szállítási idő
Nem elérhető
3,74 €
Management of Grape and Wine Quality
Ailer Štefan a Pintér Eduard

Dear students of subjects focused on grape quality and wine, and generally on viticulture (grapevine growing) and viniculture (winemaking, enology) this study literature is intended just for you. This literature is a source of information on how to make…

Szállítási idő
Nem elérhető
11,22 €
Mapovanie faktorov a procesov implementácie novej potravinovej stratégie EU v potravinovej vertikále
Hudecová Martina a kolektív

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Marketing cestovného ruchu
Beresecká Janka a kolektív

Szállítási idő
Nem elérhető
14,96 €
Mikrobiológia v gastronómii
Maková Jana a kolektív

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou…

Szállítási idő
Nem elérhető
14,96 €
Mikroekonómia
Zentková Iveta a kolektív

Tvorbu tejto učebnice sme vnímali ako nádherný tvorivý proces naplnený neustálym mentálnym kontaktom s budúcimi čitateľmi. Je potrebné zdôrazniť, že významný vplyv na konečný výsledok mali naši študenti, ktorí predmet mikroekonómia, na ktoromkoľvek stupni…

Szállítási idő
Nem elérhető
37,40 €
Nutri-Score ako nástroj Front-of-Pack Labelling (FOPL) vo vzťahu k výživovému a spotrebiteľskému spr
Gažarová Martina a Lenártová Petra

Szállítási idő
Nem elérhető
7,48 €
Nutričné poradentsvo
Gažarová Martina a Lenártová Petra

Predkladané skriptum Nutričné poradenstvo je určené pre študentov bakalárskeho stupňa štúdia študijného programu Výživa ľudí ako učebný text v rámci rovnomenného predmetu Nutričné poradenstvo, ktorý prirodzene nadväzuje na viaceré disciplíny študijného…

Szállítási idő
Nem elérhető
15,90 €
Občianske právo
Palšová Lucia a kolektív

Kolektív autorov z Ústavu práva a udržateľného rozvoja vytvoril učebný materiál z občianskeho práva, ktorý slúži ako komplexný zdroj informácií pre študentov. Obsah učebného materiálu je zameraný na študentov bakalárskeho štúdia na Slovenskej poľnohospodárskej…

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Optické meranie tvarových plôch
Drlička Róbert a kolektív

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Potravinové alergie teoretické východiská a manažment rizika
Žiarovská Jana a kolektív

Vo vysokoškolskej uþebnici „Potravinové alergie – teoretické východiská a manažment rizika“ sa autorský kolektív zameral na jednotlivé aspekty imunológie, prevalencie, charakteristiky a diagnostiky potravinových alergií a následne sa podrobne venuje…

Szállítási idő
Nem elérhető
17,39 €
Technológie v chove zvierat
Holota Tomáš a Karandušovská Ingrid

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €
Terénne úpravy
Ľubomír Konc

Učebný text k predmetu “Terénne úpravy“ je určený predovšetkým pre študentov I. stupňa denného a externého štúdia študijného programu „Krajinné inžinierstvo“ na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v…

Szállítási idő
Nem elérhető
8,00 €
Výrobné systémy v rastlinnej produkcii - teoretické základy a technológie, technologické postupy
Macák Miroslav a Galambošová Jana

Komodity rastlinného pôvodu využívané pre produkciu potravín, krmovín či biopalív, predstavujú výstupy výrobných systémov v rastlinnej výrobe. Takéto systémy možno chápať ako účelne usporiadané pracovné operácie, ktoré sú charakterizované svojimi atribútmi.…

Szállítási idő
Nem elérhető
34,60 €
Xenobiotiká v mlieku a mliečnych produktoch prežúvavcov z rôznych oblastí Slovenska
Pšenková Martina a Toman Róbert

Mlieko predstavuje komplexnú potravinu, zabezpeþujúcu významné a dôležité živiny pre organizmus. Jeho prísun je významný, a to ako pre deti, rovnako aj pre dospelých. NezanedbateĐné množstvo výživných látok tvorí aj prítomnosť minerálnych, esenciálnych…

Szállítási idő
Nem elérhető
5,61 €
Základy imunológie a endokrinológie
Tančin Vladimír a kolektív

V uvedenej publikácii poskytujeme študentom základné fyziologické vedomosti z oblasti endokrinológie, kde sa venujeme celkovej charakteristike endokrinného systému, mechanizmu účinku hormónov a reguláciou sekrécie, jednotlivým žľazám a bunkám s endokrinnou…

Szállítási idő
Nem elérhető
13,09 €
Základy účtovníctva - Zbierka úloh
Košovská Iveta a kolektív

Učebná pomôcka „Základy účtovníctva“ (Zbierka úloh) je určená pre výučbu predmetu „Základy účtovníctva“ v rámci študijných programov 1. stupňa štúdia na Fakulte ekonomiky a manažmentu (Ekonomika podniku, Manažment podniku, Účtovníctvo, Medzinárodné podnikanie…

Szállítási idő
Nem elérhető
11,22 €
Základy výživy
Horniaková Erika a kolektív

Snahou autorov bolo v predkladanej publikácii spracovať najnovšie poznatky z výživy. V jednotlivých kapitolách sú zhrnuté výsledky vlastných experimentálnych prác, svetovej literatúry a poľnohospodárskej praxe. Veríme, že predložený text skrípt bude…

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Epidemiológia a alergie z potravín
Martina Fikselová, Ľubomír Lopašovský, Alica Bobková

Už stredovekí učenci sa domnievali, že pôvodcami nákazlivých ochorení sú živé bytosti „contagium vivum“. Hoci epidemiologické myslenie a empirický epidemiologický prístup k obmedzovaniu šírenia chorôb majú svoju dlhú históriu, epidemiológia ako samostatný…

Szállítási idő
Nem elérhető
7,48 €
Bakteriálne ochorenia rastlín
Miroslava Kačániová, Natália Čmiková

Ak potrebujete podrobnejšie informácie o publikácii môžete si stiahnuť jej náhľad v časti Prílohy. Náhľad je dostupný zdarma. Ak sa karta Prílohy nezobrazuje, publikácia nemá dostupný náhľad.

Szállítási idő
Nem elérhető
7,48 €
Biotechnika krajinnej zelene
Viera Paganová

Szállítási idő
Nem elérhető
8,42 €
Databázy a analýza biologických dát
Vladimír Langraf, Kornélia Petrovičová, Janka Schlarmannová

Databázové systémy uchovávajú dáta (big data) pre rôzne oblasti zaoberajúce sa financiami (bankovníctvo, poisťovníctvo) a sú tiež nevyhnutnou súčasťou firiem. V oblasti biológie, s výnimkou genetiky (RNA, DNA) a ľudského proteínu, sa však databázovým…

Szállítási idő
Nem elérhető
9,35 €