Maková Jana a kolektív

Mikrobiológia v gastronómii

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou mikrobiológie potravín a pokrmov. Vysokoškolská učebnica sa venuje charakteristike hlavných skupín mikroorganizmov úzko sa spájajúcich s potravinami, ako sú vírusy, baktérie, mikroskopické vláknité huby, kvasinky, ale čiastočne aj siniciam, riasam a prvokom, ktoré majú v oblasti potravín a prípravy pokrmov tiež určitý význam. Mikroorganizmy v potravinách a pokrmoch môžu pozitívne meniť vlastnosti potravín (napr.pri konzervovaní, rôzne druhy fermentácií), ale aj negatívne meniť organoleptické vlastnosti a spôsobovať kazenie potravín alebo priamo poškodzovať zdravie konzumentov ochoreniami prenášanými potravinami. Z toho dôvodu sa vo vysokoškolskej učebnici venujeme aj bližšej charakteristike mikroorganizmov spojených s touto oblasťou. Každý rok sa objavujú prípady ochorení z potravín a otráv z jedla, na ktorých sa podieľajú mikroorganizmy. Správnou aplikáciou vedomostí získaných z tejto učebnej pomôcky, ale aj ďalších predmetov vyučovaných v rámci študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, by sa im dalo zabrániť. Vo vysokoškolskej učebnici sa ďalej popisujú faktory prostredia, ktoré úzko súvisia s rastom a rozmnožovaním mikroorganizmov, ako aj spôsoby predlžovania trvanlivosti potravín využívané v gastronómii. Nemenej dôležitou časťou sú metódy slúžiace na detekciu mikroorganizmov v potravinách a pokrmoch a popis legislatívy týkajúcej sa sledovania kvality potravín a pokrmov.

Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou mikrobiológie potravín a pokrmov. Vysokoškolská učebnica sa venuje charakteristike hlavných skupín mikroorganizmov úzko sa spájajúcich s potravinami, ako sú vírusy, baktérie, mikroskopické vláknité huby, kvasinky, ale čiastočne aj siniciam, riasam a prvokom, ktoré majú v oblasti potravín a prípravy pokrmov tiež určitý význam. Mikroorganizmy v potravinách a pokrmoch môžu pozitívne meniť vlastnosti potravín (napr.pri konzervovaní, rôzne druhy fermentácií), ale aj negatívne meniť organoleptické vlastnosti a spôsobovať kazenie potravín alebo priamo poškodzovať zdravie konzumentov ochoreniami prenášanými potravinami. Z toho dôvodu sa vo vysokoškolskej učebnici venujeme aj bližšej charakteristike mikroorganizmov spojených s touto oblasťou. Každý rok sa objavujú prípady ochorení z potravín a otráv z jedla, na ktorých sa podieľajú mikroorganizmy. Správnou aplikáciou vedomostí získaných z tejto učebnej pomôcky, ale aj ďalších predmetov vyučovaných v rámci študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, by sa im dalo zabrániť. Vo vysokoškolskej učebnici sa ďalej popisujú faktory prostredia, ktoré úzko súvisia s rastom a rozmnožovaním mikroorganizmov, ako aj spôsoby predlžovania trvanlivosti potravín využívané v gastronómii. Nemenej dôležitou časťou sú metódy slúžiace na detekciu mikroorganizmov v potravinách a pokrmoch a popis legislatívy týkajúcej sa sledovania kvality potravín a pokrmov.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Rok vydania 2023
Počet strán 143
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 259 g
Rozmery (š-v-h) 240x170
EAN 9788055226699
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Zaklínač III Krv elfov
-9%
Andrzej Sapkowski
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
19,99 €
18,20 €
Kde je Fliačik? - Originálna knižka s okienkami
-9%
Eric Hill
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,50 €
8,65 €
Myší dom: Sam a Júlia
-9%
Karina Schaapman
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,90 €
13,56 €
Kubko chce cikať alebo rozlúčka s plienkami
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,90 €
7,19 €
Žabiatko
-9%
Ľudmila Podjavorinská
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,90 €
17,20 €
Komfort
-9%
Yotam Ottolenghi
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
26,90 €
24,48 €
Príprava na testovanie 9 – Slovenský jazýk a literatúra PZ
-9%
PhDr. Katarína Hincová, PhD., Mgr. Tatiana Kočišová, Mgr. Zuzana Bartošová, Mgr. Libuša Bednáriková
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,60 €
12,38 €
Marvel - Spider-Man - Zvuková knižka
-9%
Kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,99 €
10,01 €

Pozreli ste si: