František Janata, Anna Zvozilová

Tradičné račianske jedlá

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete. V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

František Janata patrí nepochybne k najznámejším slovenským kulinárskym mágom vôbec. Za celý svoj aktívny profesionálny kuchársky život vykúzlil tisíce a tisíce chutných pokrmov, po ktorých skonzumovaní sa ešte dlho šťastlivci od novozélandského Aucklandu cez japonské Kyoto až po portugalský Lisabon oblizovali a vychutnávali jeho očarujúce kulinárske skvosty. Zaslúžene je aj preto držiteľom prestížneho ocenenia WACS, ktorým sa môže hrdiť iba 81 najlepších kuchárov na celom svete. V tejto knihe sa František Janata rozhodol predstaviť širokej verejnosti tradičné jedlá, ktoré sa už od nepamäti pripravovali v jeho rodnej obci Rača. Spolu so svojou bývalou spolužiačkou, úspešnou podnikateľkou na poli kulinárskom i vinárskom Ankou Zvozilovou, predstavujú recepty ich mám a starých mám. Ponúkajú nám jedlá zvláštnych názvov, tvarov a chutí. Šmor, vajsprádlová omáčka, knofla či beleše, súkance, opantance alebo perky. Odkrývajú zabudnuté jedlá, ktoré ešte v minulom storočí boli úplnou samozrejmosťou každodenného života. Kniha je popudom oživiť tradičnú račiansku kuchyňu, predstaviť jej širokú ponuku nielen domáci občanom Rače, ale umožniť spoznávanie zabudnutých chutí a kuchárskych postupov pre všetkých ostatných.

Jazyk slovenský
Vydavateľ MEDIA 4U, s.r.o.
Rok vydania 1970
Počet strán 134
Typ viazania Knihy viazané
Hmotnosť (g) 300 g
Rozmery (š-v-h) 210x148
EAN 9788089642076
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Život naruby
-51%
Zuzana Široká
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,90 €
3,90 €
Atómy Boha
-9%
Gejza Vámoš
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,99 €
17,29 €
AM Slovensko rozhledy Rozľadne a vyhliadkové miesta 1:500 000
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,30 €
Hudobná záhada - Detektívna kancelária LasseMaja 24
-9%
Martin Widmark
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,99 €
10,01 €
90-dňová rozlišovacia diéta
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
10,90 €
9,92 €
Audiokniha Štvrtkový klub detektívov
-9%
Richard Osman
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €
Učenie hrou 5-jazyčné karty 3v1 / Učení hrou
-9%
autor neuvedený
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
3,07 €
2,80 €
My Little Pony - Rozprávky pred spaním
-9%
Kolektiv
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,99 €
9,10 €

Pozreli ste si: