Jozef Golian, Daniela Mináriková, Peter Minárik

Potravinová a nutričná gramotnosť 1-3

Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou, ktorá má nesmierny význam nielen z pohľadu ekonomického, technického a zdravotného, ale aj z pohľadu vzdelania. Potraviny výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov. Preto je veľmi dôležité vedieť o nich čo najviac, aby sme sa dokázali správne rozhodnúť. V informačnej spoločnosti nie je vždy jednoduché nájsť overené fakty a poznatky. Autori sa preto rozhodli spracovať tieto informácie do prehľadnej farebnej publikácie s názvom Potravinová a nutričná gramotnosť. Keďže takýto typ publikácie dlhodobo na slovenskom knižnom trhu chýbal, autori sa rozhodli problematiku spracovať tak, aby bola zrozumiteľná nielen odbornej, ale aj širokej laickej verejnosti. Publikácia pozostáva z troch dielov, ktoré vytvárajú jeden ucelený komplex. Prvý diel tvoria tri kapitoly o potravinovej a nutričnej gramotnosti. Sú zamerané na správne stravovanie a vedomosti o potravinách a výžive z pohľadu podpory zdravia a prevencie chronických ochorení, ako aj na všeobecnú problematiku potravinovej a nutričnej gramotnosti. Z potravinových komodít sú v prvom diele dve kapitoly. Kapitola Zelenina a ovocie je členená na podkapitoly zelenina, ovocie, strukoviny a orechy. Kapitola Škrobnaté potraviny obsahuje podkapitoly chlieb, cestoviny a zemiaky. Druhý diel začína kapitolou Mlieko a mliečne výrobky, ktorú tvoria dve podkapitoly, a to mlieko a syry + tvarohy. Druhú kapitolu tvoria Mäso a mäsové výrobky, hydina, vajcia a ryby. V rámci nej sú podkapitoly hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, vajcia, ryby. Tretiu kapitolu tvoria Tuky, oleje a olejniny a v rámci nej sú podkapitoly rastlinné tuky, oleje a mak. Tretí diel je rozdelený na kapitoly Pochutiny, Nápoje, Chladenie a zmrazovanie potravín a Označovanie potravín. Kapitola Pochutiny zahŕňa podkapitoly cukry, soľ, čaj, čokoláda, káva, huby, lahôdky, koreniny a kečupy. Kapitola Nápoje obsahuje podkapitoly voda, minerálne vody, smoothie, rastlinné nápoje, pivo, víno a destiláty. Knihy sa dajú kúpiť ako limitovaná edícia len ako set, nie je možné ich zakúpiť jednotlivo.

Farebná trojdielna publikácia, ktorá zrozumiteľným jazykom spracováva problematiku potravín. Tie výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov, a preto je nanajvýš dôležité vedieť správne sa rozhodovať. Ako inak, ak nie na základe overených faktov a poznatkov? Potraviny sú strategickou komoditou, ktorá má nesmierny význam nielen z pohľadu ekonomického, technického a zdravotného, ale aj z pohľadu vzdelania. Potraviny výraznou mierou ovplyvňujú zdravie človeka v kontexte iných faktorov. Preto je veľmi dôležité vedieť o nich čo najviac, aby sme sa dokázali správne rozhodnúť. V informačnej spoločnosti nie je vždy jednoduché nájsť overené fakty a poznatky. Autori sa preto rozhodli spracovať tieto informácie do prehľadnej farebnej publikácie s názvom Potravinová a nutričná gramotnosť. Keďže takýto typ publikácie dlhodobo na slovenskom knižnom trhu chýbal, autori sa rozhodli problematiku spracovať tak, aby bola zrozumiteľná nielen odbornej, ale aj širokej laickej verejnosti. Publikácia pozostáva z troch dielov, ktoré vytvárajú jeden ucelený komplex. Prvý diel tvoria tri kapitoly o potravinovej a nutričnej gramotnosti. Sú zamerané na správne stravovanie a vedomosti o potravinách a výžive z pohľadu podpory zdravia a prevencie chronických ochorení, ako aj na všeobecnú problematiku potravinovej a nutričnej gramotnosti. Z potravinových komodít sú v prvom diele dve kapitoly. Kapitola Zelenina a ovocie je členená na podkapitoly zelenina, ovocie, strukoviny a orechy. Kapitola Škrobnaté potraviny obsahuje podkapitoly chlieb, cestoviny a zemiaky. Druhý diel začína kapitolou Mlieko a mliečne výrobky, ktorú tvoria dve podkapitoly, a to mlieko a syry + tvarohy. Druhú kapitolu tvoria Mäso a mäsové výrobky, hydina, vajcia a ryby. V rámci nej sú podkapitoly hovädzie mäso, bravčové mäso, hydinové mäso, vajcia, ryby. Tretiu kapitolu tvoria Tuky, oleje a olejniny a v rámci nej sú podkapitoly rastlinné tuky, oleje a mak. Tretí diel je rozdelený na kapitoly Pochutiny, Nápoje, Chladenie a zmrazovanie potravín a Označovanie potravín. Kapitola Pochutiny zahŕňa podkapitoly cukry, soľ, čaj, čokoláda, káva, huby, lahôdky, koreniny a kečupy. Kapitola Nápoje obsahuje podkapitoly voda, minerálne vody, smoothie, rastlinné nápoje, pivo, víno a destiláty. Knihy sa dajú kúpiť ako limitovaná edícia len ako set, nie je možné ich zakúpiť jednotlivo.

Jazyk slovenský
Vydavateľ Raabe SK
Rok vydania 2021
Počet strán 1096
Typ viazania brožovaná
Hmotnosť (g) 1427 g
Rozmery (š-v-h) 210x148
EAN 1517951
Dodacia doba nedostupné


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Záchranári - Tvarované leporelo so zvukmi
-9%
kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
9,90 €
9,01 €
Norwegian Wood
Haruki Murakami
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,50 €
The Graham Effect
Elle Kennedy
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
13,95 €
Projekt snov - Dreamland 1.diel trilógie
Lauren Asher
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,90 €
Zachovaj si zdravý rozum
-9%
Anders Hansen
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
15,90 €
14,47 €
Pingpong Neu 3 - Arbeitsbuch
-9%
Kolektív
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
12,90 €
11,74 €
Vedecké objavy za 30 sekúnd
-9%
Mike Goldsmith
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,95 €
7,24 €
Abeceda
-9%
Petr Kupka a kol.
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
1,39 €
1,27 €

Pozreli ste si: