Marta Habánová
Nutričná epidemiológia
Tretie prepracované a doplnené vydanie vysokoškolskej učebnice je určené nielen študentom dennej aj externej formy inžinierskeho študijného programu výživa ľudí na FAPZ SPU v Nitre, ale aj širokej verejnosti, ktorá má záujem o zdravie. Zaoberá sa základnými epidemiologickými pojmami, metódami a rizikovými faktormi, ktoré sú najčastejšie spájané s chronickými chorobami neinfekčného pôvodu. V učebnici sú popísané epidemiologické štúdie zamerané na štúdium zdravia, výživy a choroby. Dôležitou súčasťou sú aktualizované údaje o súčasnej spotrebe jednotlivých druhov potravín, problematika vybraných rizikových faktorov životného štýlu a epidemiologická charakteristika najzávažnejších chorôb neinfekčného pôvodu súvisiacich s výživou.
Tretie prepracované a doplnené vydanie vysokoškolskej učebnice je určené nielen študentom dennej aj externej formy inžinierskeho študijného programu výživa ľudí na FAPZ SPU v Nitre, ale aj širokej verejnosti, ktorá má záujem o zdravie. Zaoberá sa základnými epidemiologickými pojmami, metódami a rizikovými faktormi, ktoré sú najčastejšie spájané s chronickými chorobami neinfekčného pôvodu. V učebnici sú popísané epidemiologické štúdie zamerané na štúdium zdravia, výživy a choroby. Dôležitou súčasťou sú aktualizované údaje o súčasnej spotrebe jednotlivých druhov potravín, problematika vybraných rizikových faktorov životného štýlu a epidemiologická charakteristika najzávažnejších chorôb neinfekčného pôvodu súvisiacich s výživou.
Jazyk | slovenský |
Vydavateľ | Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre |
Rok vydania | 2024 |
Počet strán | 170 |
Typ viazania | brožovaná |
Hmotnosť (g) | 302 g |
Rozmery (š-v-h) | 240x170 |
EAN | 9788055227986 |
Dodacia doba | nedostupné |