Katarína Olejárová

Zelená kuchárka

Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu! Ukážka Fazuľové brownies /10 porcií/ SUROVINY: - 60 g tmavej čokolády - 30 g kokosového oleja - 2 varené červené repy (asi 250 g) - 200 g červených sterilizovaných fazúľ - 3 vajcia - 80 g krupicového cukru - 120 g mandľovej muky - 50 g kakaa - 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva POSTUP: 1. Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu s kokosovým olejom rozpustime na vodnom kúpeli. 2. Repu, fazuľu a vajcia rozmixujeme dohladka. Do zmesi zašľaháme rozpustenú čokoládu, pridáme cukor, mandľovú muku, kakao a kypriaci prášok, dôkladne premiešame. 3. Cesto rozotrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Potom nakrájame.

Prečo jesť viac rastlinných potravín a obmedziť konzumáciu mäsa? Keď svoj jedálniček zameriame na rastlinnú stravu, čoskoro pocítime nárast energie, zlepší sa nám trávenie a budeme sa cítiť oveľa lepšie a ľahšie. To nie pocit na zahodenie, však? Ide o kuchyňu s množstvom čerstvej zeleniny a ovocia, obilnín aj strukovín. Jedlá na každý deň, špeciálne nápady na recepty zo zvyškov, polievky, placky a guľky, šťavnaté slané aj sladké koláče a mnohé ďalšie dobroty robia vegetariánsku kuchyňu úžasne všestrannou. Dajte zelenú nielen svojej kuchyni, ale najmä svojmu zdraviu! Ukážka Fazuľové brownies /10 porcií/ SUROVINY: - 60 g tmavej čokolády - 30 g kokosového oleja - 2 varené červené repy (asi 250 g) - 200 g červených sterilizovaných fazúľ - 3 vajcia - 80 g krupicového cukru - 120 g mandľovej muky - 50 g kakaa - 2 lyžičky bezlepkového kypriaceho prášku do pečiva POSTUP: 1. Menší plech si vyložíme papierom na pečenie. Čokoládu s kokosovým olejom rozpustime na vodnom kúpeli. 2. Repu, fazuľu a vajcia rozmixujeme dohladka. Do zmesi zašľaháme rozpustenú čokoládu, pridáme cukor, mandľovú muku, kakao a kypriaci prášok, dôkladne premiešame. 3. Cesto rozotrieme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 45 minút. Necháme úplne vychladnúť. Potom nakrájame.

Jazyk slovenský
Vydavateľ MAFRA Slovakia, a.s.
Rok vydania 2024
Počet strán 200
Typ viazania Paperback
Hmotnosť (g) 605 g
Rozmery (š-v-h) 235x156
EAN 9788082540966
Dodacia doba online cena - Skladom - 1 pracovný deň


Dalšie obľúbené tituly z kategórie:


Recepty pre kardiakov
-9%
Zlatica Beňová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,50 €
16,84 €
Výživne o výžive: Mýty, omyly, nefungujúce diéty a dôležitosť našej individuality
-9%
Jana Kondrcová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
17,90 €
16,29 €
Čo a kedy jesť - Ako nájsť stred medzi hladom a prejedaním
-9%
Andrej Beloveškin
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
18,30 €
16,66 €
Protiprdkavá kuchárska kniha – nové doplnené vydanie!
-9%
Igor Bukovský,Petra Gálisová,Ivana Kachútová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
24,99 €
22,75 €
Varíme s histamínovou intoleranciou 3.diel - 100+ receptov na každý deň
-9%
Paulína Závodská Jankovičová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,99 €
13,65 €
Život s intoleranciou laktózy
-9%
Renáta, R. Stolárik, Marcel Lavrík Madzinová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
7,90 €
7,19 €
Pekne papkaj - Recepty (nielen) pre najmenších
-9%
Natália Šťastná
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
35,90 €
32,67 €
Sladký život bez lepku
-9%
Alžbeta Švorcová
Dodacia doba
online cena - Skladom - 1 pracovný deň
14,95 €
13,61 €

Pozreli ste si: