Výsledky vyhľadávania
Pochopenie správania rodinného podniku spočíva v interakcii dvoch podsystémov, podniku a rodiny. Väčšina rodinných podnikov považuje udržateľnosť za spoločenskú povinnosť a zároveň za podnikateľskú príležitosť. Rodinné podniky plánujú svoje podnikateľské…
Vedecká monografia sa venuje zhodnoteniu vplyvu vybraných faktorov na úspešnos procesu nástupníctva a generaþnej výmeny malých a stredných rodinných podnikov na Slovensku. Faktory, ktoré vstupujú do výskumu, boli na základe vedeckých publikácií iných…
Publikácia sa zoberá povrchovými vodami, ich rozdeleniu, legislatíve, týkajúcej sa ochrany vôd, vodnej bilancii, zdrojom znečistenia vôd (najmä odpadovým vodám), vývoju kvality vôd, procesom v oblasti kvality vôd (samočistenie, kyslíkový režim, kolobeh…
Učebné texty sú rozdelené do šiestich základných kapitol, pričom každá kapitola poskytuje množstvo špecifických informácií rozdelených do jednotlivých podkapitol. V piatich nosných kapitolách je spracovaných päť subdisciplín humánnej geografie zahŕňajúce…
Vysokoškolská učebnica „Kvalita potravín živočíšneho pôvodu“ ponúka súhrn poznatkov súvisiacich s hodnotením tradičných, ale aj menej tradičných surovín a potravín živočíšneho pôvodu, ktoré sa vyrábajú alebo ponúkajú na slovenskom trhu. Text učebnice…
Predkladané skriptum Laboratórny manuál k predmetu mikrobiológia je druhou a nevyhnutnou časťou ku už vydaným skriptám Mikrobiológia. Dopĺňa teoretické poznatky praktickou časťou z predmetov Mikrobiológia a Základy mikrobiológie, ktorú musia študenti…
Logistika je celý proces riadenia nákupu, skladovania a pohybu tovaru. Zdroje vrátane fyzických položiek, ako sú zariadenia, materiály a potraviny, a abstraktné položky sa musia presúvať medzi miestami pôvodu a miestami použitia. Všetky tieto pohyby…
Dear students of subjects focused on grape quality and wine, and generally on viticulture (grapevine growing) and viniculture (winemaking, enology) this study literature is intended just for you. This literature is a source of information on how to make…
Vysokoškolská učebnica Mikrobiológia v gastronómii je určená študentom študijného programu potraviny a technológie v gastronómii, ako aj odbornej verejnosti, ktorí potrebujú získať všeobecné vedomosti o mikroorganizmoch a zároveň ich prepojiť s oblasťou…
Tvorbu tejto učebnice sme vnímali ako nádherný tvorivý proces naplnený neustálym mentálnym kontaktom s budúcimi čitateľmi. Je potrebné zdôrazniť, že významný vplyv na konečný výsledok mali naši študenti, ktorí predmet mikroekonómia, na ktoromkoľvek stupni…
Predkladané skriptum Nutričné poradenstvo je určené pre študentov bakalárskeho stupňa štúdia študijného programu Výživa ľudí ako učebný text v rámci rovnomenného predmetu Nutričné poradenstvo, ktorý prirodzene nadväzuje na viaceré disciplíny študijného…
Kolektív autorov z Ústavu práva a udržateľného rozvoja vytvoril učebný materiál z občianskeho práva, ktorý slúži ako komplexný zdroj informácií pre študentov. Obsah učebného materiálu je zameraný na študentov bakalárskeho štúdia na Slovenskej poľnohospodárskej…
Vo vysokoškolskej uþebnici „Potravinové alergie – teoretické východiská a manažment rizika“ sa autorský kolektív zameral na jednotlivé aspekty imunológie, prevalencie, charakteristiky a diagnostiky potravinových alergií a následne sa podrobne venuje…
Učebný text k predmetu “Terénne úpravy“ je určený predovšetkým pre študentov I. stupňa denného a externého štúdia študijného programu „Krajinné inžinierstvo“ na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva, Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v…
Komodity rastlinného pôvodu využívané pre produkciu potravín, krmovín či biopalív, predstavujú výstupy výrobných systémov v rastlinnej výrobe. Takéto systémy možno chápať ako účelne usporiadané pracovné operácie, ktoré sú charakterizované svojimi atribútmi.…
Mlieko predstavuje komplexnú potravinu, zabezpeþujúcu významné a dôležité živiny pre organizmus. Jeho prísun je významný, a to ako pre deti, rovnako aj pre dospelých. NezanedbateĐné množstvo výživných látok tvorí aj prítomnosť minerálnych, esenciálnych…
V uvedenej publikácii poskytujeme študentom základné fyziologické vedomosti z oblasti endokrinológie, kde sa venujeme celkovej charakteristike endokrinného systému, mechanizmu účinku hormónov a reguláciou sekrécie, jednotlivým žľazám a bunkám s endokrinnou…
Učebná pomôcka „Základy účtovníctva“ (Zbierka úloh) je určená pre výučbu predmetu „Základy účtovníctva“ v rámci študijných programov 1. stupňa štúdia na Fakulte ekonomiky a manažmentu (Ekonomika podniku, Manažment podniku, Účtovníctvo, Medzinárodné podnikanie…
Snahou autorov bolo v predkladanej publikácii spracovať najnovšie poznatky z výživy. V jednotlivých kapitolách sú zhrnuté výsledky vlastných experimentálnych prác, svetovej literatúry a poľnohospodárskej praxe. Veríme, že predložený text skrípt bude…
Už stredovekí učenci sa domnievali, že pôvodcami nákazlivých ochorení sú živé bytosti „contagium vivum“. Hoci epidemiologické myslenie a empirický epidemiologický prístup k obmedzovaniu šírenia chorôb majú svoju dlhú históriu, epidemiológia ako samostatný…
Ak potrebujete podrobnejšie informácie o publikácii môžete si stiahnuť jej náhľad v časti Prílohy. Náhľad je dostupný zdarma. Ak sa karta Prílohy nezobrazuje, publikácia nemá dostupný náhľad.
Databázové systémy uchovávajú dáta (big data) pre rôzne oblasti zaoberajúce sa financiami (bankovníctvo, poisťovníctvo) a sú tiež nevyhnutnou súčasťou firiem. V oblasti biológie, s výnimkou genetiky (RNA, DNA) a ľudského proteínu, sa však databázovým…