Výsledky vyhľadávania

Vyhľadávanie
Zoradiť podľa
Biológia - život organizmov a hygiena prostredia - pre 3. ročník študijný odbor sociálno-výchovný pracovník
PaedDr. Mária Uhereková, PhD. a kol.

Učebnica je zameraná na rozvoj poznatkov v oblasti životných podmienok a životného prostredia človeka, hygienických podmienok na podporu zdravia, životného štýlu a starostlivosti o zdravie.

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Suroviny - 1.časť - pre 1. ročník učebného odboru pekár
Ing. Gabriela Sládečková

Učebnica poskytuje prehľadné informácie o výžive človeka, základných živinách a o ich zastúpení v potravinách. V ďalších tematických celkoch sú spracované informácie o jednotlivých druhoch surovín využívaných v pekárskej výrobe. Učebnica poskytuje okrem…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Suroviny - 2.časť - pre 1. ročník učebného odboru pekár
Ing. Gabriela Sládečková

Učebnica poskytuje prehľadné informácie o jednotlivých druhoch surovín využívaných v pekárskej výrobe, vrátane ich skladovania a využitia. Učebnica poskytuje okrem základného učiva rozširujúce informácie z potravinárstva, ako aj prvky spätnej väzby a…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Biotechnológia 1 - pre chemické študijné odbory
Silvia Loffayová

Učebnica obsahuje základné pojmy a postupy používané v biotechnológiách, ale aj konkrétne biotechnologické procesy vybraných produktov. Kapitola Mikroorganizmy v biotechnológiách poskytuje prehľad mikroorganizmov využiteľných v biotechnológiách, ich…

Dodacia doba
nedostupné
29,00 €
Vlastiveda 4 - pre 4. ročník základných škôl
Mária Kožuchová, Renáta Matúšková, Mária Šimunková

Učebnica vlastivedy pre štvrtý ročník nadväzuje na predchádzajúce dva ročníky. Žiaci využíjú poznatky a zručnosti aj zo slovenského jazyka a literatúry, prírodovedy, informácie z časopisov, encyklopédií, internetu, rozhlasu, televízie a z výletov. 1.…

Dodacia doba
nedostupné
16,00 €
Biológia pre 5. ročník základnej školy s VJM
Mária Uhereková

Učebnica biológie pre 5. ročník je orientovaná na poznávanie jednotlivých organizmov v ich prirodzenom prostredí – les, voda, lúka, pole. Pozornosť je venovaná nielen poznatkom o stavbe tela organizmov, ale aj ich základným životným prejavom, vzájomným…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Biológia pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica nadväzuje svojim obsahom na učivo 5. ročníka tematickým celkom Život s človekom a v ľudských sídlach s poznávaním vonkajších znakov organizmov. Ostatné tematické celky sú obsahovo zamerané na vnútornú stavbu bunky, rastlín a húb a bezstavovcov.…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Biológia pre7. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica je prepracovaná podľa Inovovaného Štátneho vzdelávacieho programu. Obsahuje tematické celky Vnútorná stavba stavovcov a Človek a jeho telo. V tematickom celku Vnútorná stavba stavovcov sa žiak zoznamuje s osobitosťami vnútornej stavby skupín…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Chémia pre 8. ročník ZŠ a 3. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Helena Vincenová

Návody na pozorovania a skúmania, ktoré sú doplnené fotografiami, umožňujú žiakom spoznávať a overovať vlastnosti vybraných prvkov a zlúčenín. Učivo dopĺňajú rozširujúce informácie a námety na získavanie nových informácií a hľadanie súvislostí. Obsah…

Dodacia doba
nedostupné
19,80 €
Chémia pre 9. ročník ZŠ a 4. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Helena Vicenová, Mária Ganajová

Súčasťou základného učiva sú návody na pozorovanie a skúmanie vlastností látok, ktoré vedú žiaka k vytváraniu vlastných záznamov z pozorovaní a skúmaní, zároveň však poskytuje vysvetlenie nových vlastností a javov a uvádza ich možností využitia v bežnom…

Dodacia doba
nedostupné
19,80 €
Cvičebnica – CHÉMIA pre 7. ročník základnej školy a 2. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Helena Vincenová

Cvičebnica obsahuje množstvo cvičení a úloh, na konci každej témy sa nachádzajú získané základné poznatky a testové úlohy. Okrem aktivít poskytuje tiež priestor na poznámky, na záznamy z pozorovania a skúmania, na riešenia úloh z učebnice. Podporuje…

Dodacia doba
nedostupné
6,00 €
Dopravná výchova pre 3. ročník základných škôl s VJM – učebnica
autor neuvedený

Dodacia doba
nedostupné
13,00 €
Fyzika pre 6. ročník ZŠ a 1. ročník gymnázií s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica je rozdelená na dva tematické celky Skúmanie vlastností kvapalín, plynov, tuhých látok a telies a Správanie telies v kvapalinách a plynoch. Prostredníctvom návodov na jednoduché pozorovania a experimenty, otázok a úloh postupne oboznámi žiakov…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Fyzika pre 9. ročník ZŠ a 4. ročník gymnázia s osemročným štúdiom s VJM
Kolektív autorov

Učebnica skúma elektrické a magnetické vlastnosti látok a javy súvisiace s elektrickým prúdom v tuhých, kvapalných a plynných látkach. Učivo je sprístupnené prostredníctvom experimentov, názorných obrázkov a úloh, doplnené o zaujímavosti. Na konci jednotlivých…

Dodacia doba
nedostupné
31,80 €
Odevná technológia 2 - pre 2. ročník učebného odboru krajčír so zameraním na univerzálne šitie odevov
Bc. Jana Šoltésová a kol.

Prostredníctvom učebnice si žiaci doplnia svoje vedomosti zo spracovania nohavíc, oboznámia sa s technologickými postupmi zhotovenia dámskej blúzky, šiat, pánskej košele, ale aj oddychového oblečenia a pracovných odevov. Dôležitou súčasťou zhotovovania…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Suroviny pre 2. ročník UO 2962 2 pekár
Gabriela Sládečková

Učebnica Suroviny 2 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre 1. ročník. Učebnica poskytuje ucelené informácie o sladidlách, mlieku a mliečnych výrobkoch, vode, soli a zlepšujúcich prípravkoch, ich použití v pekárskej výrobe a ich vplyvu…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Suroviny pre 3. ročník UO 2962 2 pekár
Gabriela Sládečková

Učebnica Suroviny 3 pekár svojím obsahom nadväzuje na učebnice surovín pre prvý a druhý ročník. Poskytuje ucelené informácie o surovinách – tuky, vajcia, pochutiny, orechy a iné olejnaté semená, o ich použití a význame v pekárskej výrobe. Učebnica poskytuje…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 1. ročník UO 2962 1 pekár 2.časť – 2.vyd.
Gabriela Dubová

"Učebnica Technológie 1 pekár je rozdelená na dve časti. V jej prvej časti sa nachádza história pekárskej výroby, prehľad sortimentu pekárskych výrobkov, zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci. Vlastná technológia výroby pšeničného pečiva…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 1. ročník UO 2962 1 pekár – 1. časť 2.vyd.
Gabriela Dubová

Prostredníctvom učebnice sa žiaci oboznámia s históriou pekárskej výroby, získajú prehľad o sortimente pekárskych výrobkov, naučia sa zásady hygieny, sanitácie a bezpečnosti pri práci, získajú základné zručnosti z oblasti technologických výpočtov. Základné…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 3.ročnik OU mäsiar 2.vyd.
Eva Hudeková

Učebnica poskytuje poznatky, informácie z oblasti spracovania rýb, hydiny, zveriny a pštrosov. Žiaci získajú odborné vedomosti o spracovaní jednotlivých druhov mäsových výrobkov a konzerv, naučia sa o podmienkach predaja mäsových a lahôdkarských výrobkov.…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Telekomunikačná technika - pre 4. ročník študijného odboru elektrotechnika
Ing. Stanislav Servátka

Učebnica sa začína pohľadom na elektronické spojovacie systémy, naznačuje možnosti prepájania paketov na prenos hlasu a multimédií. V ďalšej časti sa žiaci dozvedia o hlasovej mobilnej telekomunikačnej sieti, ako aj o rozhlasovej a televíznej sieti a…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Prírodopis pre 7. ročník špeciálnych základnych škôl - Pracovný zošit
Milina Rašlová

Pracovný zošit v súčinnosti s učebnicou prírodopisu pomáha žiakom rozvíjať kľúčové kompetencie, získať a upevniť nové vedomostí o rastlinách a živočíchoch v ich prirodzenom prostredí. Pracovný zošit obsahuje množstvo kreatívnych úloh s využitím ilustrácii…

Dodacia doba
nedostupné
10,00 €
Odevná technológia pre 3. ročník UO ( krajčír, krajčírka )
Bc. Jana Šoltésová a kol.

V učebnici je podrobne rozpracovaný technologický postup zhotovenia pánskeho saka a pánskej vesty, ktoré sú súčasťou pánskeho obleku. V učebnici sa tiež žiaci oboznámia s výrobou dámskeho zvrchníka, dozvedia sa niečo z histórie vývoja detských odevov,…

Dodacia doba
nedostupné
28,00 €
Úvod do sveta práce pre stredné školy
Kolektív autorov

V učebnici sa žiaci oboznámia s pracovným právom, s ekonomikou súvisiacou s prácou a pracovným trhom, dozvedia sa niečo o profesijných informáciách a stratégii profesijného rozhodovania, hľadaní zamestnania, naučia sa, ako sa uchádzať o zamestnanie alebo…

Dodacia doba
nedostupné
27,00 €
Odevná technológia 1 - pre 1. ročníka učebného odboru krajčír
Bc. Jana Šoltésová a kol.

Učebnica oboznamuje s významom predmetu odevná technológia, zariadeniami na výrobu odevov, základmi ručného a strojového šitia a žehlenia, technologickými postupmi súčastí a častí odevov a s technologickými postupmi zhotovenia jednoduchých výrobkov (posteľná…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia pre 3. ročník - kuchár - pre 3.ročník učebného odboru kuchár
Ing. Karol Gara a kol.

Učebnica je venovaná technológii prípravy jedál z rýb, z plodov mora, z hydiny a zo zveriny, jedál studenej kuchyne, jedál na objednávku (minútky) a reštauračných múčnikov. V jednotlivých receptúrach je uvedené množstvo surovín potrebných na ich prípravu.…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 2 roč. ŠO potravinárska výroba, 1. časť
Alena Brandšteterová

Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – odber a úprava vzoriek, senzorická analýza, stanovenie vlhkosti, sušiny a obsahu popola a stanovenie a rozbor tukov. Okrem základného učiva obsahuje učebnica aj laboratórne cvičenia a prílohy…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 2. roč.ŠO potravinárska výroba, 2. časť
Alena Brandšteterová

Učebnica sa venuje jednotlivým typom analytických metód – stanovenie sacharidov, bielkovín, stanovenie kyslosti, chloridov, dusičnanov a dusitanov. Súčasťou jednotlivých kapitol sú aj laboratórne cvičenia s tabuľkami v prílohe. Posledná kapitola učebnice…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Analytická chémia pre 2. roč.ŠO potravinárska výroba, 3. časť
Alena Brandšteterová

Učebnica obsahuje najnovšie poznatky o posudzovaní surovín a výrobkov pomocou moderných prístrojov a metód, špecifické laboratórne práce jednotlivých odborov – analytické hodnotenie mäsa a mäsových výrobkov, múky a výrobkov z múky, výrobkov cukrovinkárskej…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €
Technológia 3 pre 3.ročník UO cukrár
Gabriela Sládečková

Obsahom technológie tretieho ročníka odboru cukrár je ozdoba a príprava hmôt, špeciálne výrobky, kysnuté cesto, reštauračné múčniky, zmrzliny, oblátky, diétne cukrárske výrobky, hodnotenie kvality cukrárskych výrobkov, balenie, skladovanie a preprava…

Dodacia doba
nedostupné
31,20 €